SEROMPONG ENTERPRISE

SALAM PERJUANGAN ! SELAMAT DATANG KE KELAB SAHABAT SITI KHADIJAH.DAPATKAN PRODUK KESIHATAN BERASASKAN HERBA ,SUSU KAMBING ,BUAH MANGGIS , HARUMAN SUCI DAN HALAL , PRODUK SEJUK BEKU , PUSAT PENDIDIKAN ISLAM PRA SEKOLAH DAN ARTIKEL-ARTIKEL MENDIDIK JIWA DI SINI!

19 Februari, 2009

PETUA ORANG LAMA- KELEBIHAN MINYAK ZAITON HPA

1. BAGAIMANA NAK JADIKAN CEKODOK KITA RANGGUP

"CEKODOK" , "CUCUR UDANG" , "JEMPUT-JEMPUT" atau apa saja nama yang diberikan terhadap kuih tradisional orang melayu yang biasanya dihidangkan untuk sarapan pagi atau minum petang untuk keluarga yang bahan utamanya adalah tepung gandum ini insyallah akan menjadi lebih ranggup apabila digoreng sekiranya dimasukan 1 sudu minyak zaiton HPA semasa proses menguli @ menggaul dilakukan. Dengan memasukan minyak zaiton ini juga akan menjimatkan penggunaan minyak semasa menggoreng. Keranggupan ini akan bertambah lazat sekiranya ianya dicicah dengan Sos Cili @ Sos Thai @ Sos Tomata HPA.

2. BAGAIMANA NAK JADIKAN LADA KISAR KITA TAHAN LAMA DAN BERSINAR

Mudah saja . Campurkan lada kering yang hendak di"blender" dengan sedikit minyak zaiton HPA . Insyallah lada tersebut akan tahan lebih lama , bersinar @ berkilat dan akan menjimatkan penggunaan minyak semasa menumis.

Selamat mencuba.

Terima kasih 162478.MY01 Borsra Ab Wahab atas petua yang diberikan.

Tiada ulasan: